Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Reguliranje rada u smjenama u školi

13.12.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer

U hrvatskom školskom sustavu i dalje je prisutan smjenski način rada. Kao jedan od najčešćih razloga takvog rada u većini škola su ograničeni prostorni kapaciteti. Iako su napori nadležnog Ministarstva u rješavanju te problematike polučili određene pozitivne rezultate, (smanjio se broj škola čiji je rad bio organiziran u dvije smjene), za očekivati je da će i u budućem vremenskom razdoblju u školama biti zastupljen smjenski rad.

Sukladno tome, u nastavku teksta biti će više riječi o reguliranju smjenskog rada u školama te određenim posebnostima koji obilježavaju takav rad.

Prema odredbama Zakona o radu[1],  rad u smjenama definira se kao organizacija rada kod koje dolazi do izmjene radnika na istim poslovima i istom mjestu rada u skladu s rasporedom radnog vremena, koji može biti prekinut ili neprekinut. Dok se pod smjenskim radnikom smatra radnik koji kod poslodavca kod kojeg je rad organiziran u smjenama, tijekom jednog tjedna ili jednog mjeseca na temelju rasporeda radnog vremena posao obavlja u različitim smjenama.

Tu bi skrenuli i pažnju na to da je poslodavac pri organizaciji rada u smjeni dužan voditi osobitu brigu o organizaciji rada prilagođenoj radniku te o sigurnosnim i zdravstvenim uvjetima u skladu s naravi posla koji se obavlja u smjeni. Uz to, smjenskim radnicima osigurati

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: